Onze Specialisaties

Gezond gewicht

INGE_DE_RIDDER_MEETAPPARATUUR-1

Gewichtsproblemen maar ook gewichtsbehoud: het aannemen van een gezonde levensstijl met uw gezond gewicht als vooropgesteld streefdoel. We reiken je een hand toe want gedrag verander je niet zomaar. Elk van ons is gespecialiseerd en bovendien gebrand om de doelstelling te behalen. Wij stellen je voor een allesbepalende keuze: het maken van progressie óf het verzinnen van excuses.

Sportvoeding

DSC_0816

Sportvoeding: Topatleten en mensen met ambitie mogen begeleiden, het is een droom voor iedere diëtist. Voor ons is die meer dan werkelijkheid geworden. Momenteel begeleiden we onder meer het Olympisch zwemteam waar Pieter Timmers deel van uitmaakt. Voor atleten geldt maar één iets en dat is je droom najagen, liefst een droom die zo ver mogelijk van de realiteit ligt. Ons motto: “if your dreams don’t scare you, they are not big enough.” 

Diabetes

pexels-photo-115537-large

Diabetes: Specifieke voedingsbehoeften kunnen makkelijk gelinkt worden aan diabetes. Voor diëtiste en diabeteseducator  Eline Baete zijn vraagstukken omtrent diabetes kinderspel. Maar ook de andere diëtisten kunnen u verder helpen met vragen ivm diabetes. Wat is diabetes? Wat mag ik nog eten? Wat bij een hypo? Het team van Dietistenpraktijk De Ridder  staat u graag met raad en daad bij.

Eetproblemen & Eetstoornissen

austin-neill-130037

Eetstoornissen: Mensen die met een eetstoornis kampen hebben het psychologisch erg zwaar. Iemand met anorexia nervosa is bijvoorbeeld erg bang om de controle te verliezen over het eten, maar dat geldt ook voor dingen verder van hen af. Het is vaak zeer moeilijk om de draad van het traditionele eten en leven opnieuw op te pikken. Diëtiste Inge staat klaar om u te begeleiden bij het loslaten van je eetprobleem. Ze specialiseerde zich tijdens haar opleiding in deze materie en helpt u graag verder.

Voeding na maagverkleining

chuttersnap-233105

Voeding na maagverkleining: Een vermageringsoperatie houdt meer in dan de operatie op zich, ook na de operatie heb je nood aan specifieke voedingsbehoeften. Het is namelijk uitermate belangrijk dat je lichaam geen voedingstekorten krijgt. Binnen het team is Silvia Beuls hier de aangewezen specialiste. Zij is werkend binnen de afdeling bariatrische chirurgie in het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen.

Kindvriendelijke Begeleiding

9

Kindvriendelijke begeleiding: De media pakt er maar al te vaak mee uit: kinderen en hun overgewicht. Ze vormen een moeilijk te begeleiden groep omdat ze heel anders benaderd moeten worden dan volwassenen. De ervaren diëtisten die we bij De Ridder te werk stellen verdienen alle lof voor hun kindvriendelijke aanpak. Voor jongeren en kinderen geldt deze spreuk des te meer: “Don’t start a diet that has an expiration date, focus on a life style that will last forever.” Zij hebben de toekomst in eigen handen. Wij bieden een levenslange oplossing.