Getuigenis Liesbet V.

Een jaar geleden stapte ik naar deze diëtistenpraktijk De Ridder, op aanraden van mijn huisarts. Ik nader de 50 en wilde iets aan mijn gewicht doen. Ik kon jaren in kledingmaat 42 maar dat lukte niet meer. Het werd maat 44 of zelfs wat meer en kleren hierbij zijn gewoon veel minder beschikbaar in een ‘gewone’ winkel. Frustratie bij het winkelen. Gevolg: compenseren met iets lekkers… Een vicieuze cirkel dus.

Het doel van deze ‘behandeling’ was voor mij om naar mijn eetgewoonten te kijken en deze gaandeweg te wijzigen. Ik wist heel goed wat mijn zwakke plek was: teveel eten bij de maaltijden en ook tussendoor af en toe grenzeloos snacken. Aandacht voor vetgehalte, aantal koolhydraten en suikers werden stilaan dagelijkse kost. Mijn maaltijden zijn intussen anders samengesteld (minder vlees/pasta, meer groenten), mijn tussendoortjes zijn ‘afgemeten’ en de wijn laat ik meer en meer staan. Stilaan verloor ik gewicht.

Na een jaar ben ik 10 kilo kwijt en is mijn eetgedrag behoorlijk gewijzigd. Het is misschien nog broos, vandaar dat ik binnen drie maanden nog ‘ns bij de dietist langsga. Maar ik ben alvast heel tevreden over het resultaat. En in mijn kleerkast vind ik nog geregeld kleren die ik al lang niet meer aanhad/aankon. Iedere morgen dus extra keuze bij het uitkiezen: zeer prettig!

Recommended Posts

Geef een reactie